Saturday, July 31, 2010

Haruman Dari Dalam Tabut Rahsia



Kita cari masa depan,namun lupakan masa lalu ...

Kita kumpul semangat tanpa henti-hentinya,dari rimbunan cemuhan dan kejian,

Namun kita lupa kejayaan dan gemilang masa dahulu....

Kita bagaikan merpati,yang beriringan mencari mimpi...

Kita sebenarnya tidak tahu siapa sebenarnya diri kita,dan apa yang kita capai dahulu...

Kita kini berjalan di atas pecahan paku dan kaca kekerdilan diri,meraba-raba dalam kegelapan sejarah... tergapai-gapai sinar harapan sambil menutup rapat RIWAYAT AGUNG  masa silam...



dari tabut rahsia yang menyebarkan harum-haruman mengasyikkan...

dari gunung rimba yang penuh mistik...

dari tujuh lautan dan tujuh selat...

Saya,Srikandi...cucu kepada penjaga Gua Rahsia ini,dengan penuh sukacitanya...

mempersembahkan kepada anda...

ALTER TERAHSIA BANGSA MELAYU

'The Quest for The Last Malay Tabernacle'







28 comments:

  1. masih menunggu pendedahan informasi lama yang belum diterbit..

    ReplyDelete
  2. asalamualaikum srikandi, baru tahu kewujudan blog ini. selama ini saya mengikuti tulisan saudari di MF. alhamdulillah, semoga tulisan di sini lebih cepat update...

    ReplyDelete
  3. Takkan Melayu Hilang Di Dunia
    Takkan Islam Hilang Di Dunia
    Takkan Emas Hilang Di Dunia
    Takkan Raja Hilang Di Dunia

    www.Dinar-Emas.com

    ReplyDelete
  4. salamm srikandi ....bestlahh blog nie...

    ReplyDelete
  5. Junaid Al-Baghdadi rahmatullah alaih, berkata," Cerita2 terdahulu adalah tentera2 Allah yg menghidupkan hati2 yg telah mati". ~4b4bil~

    ReplyDelete
  6. Jika Kak Srikandi, membongkar sejarah2 Melayu atas Kasihkan Agama, bermakna Kak Srikandi menjadi perantara kepada tentera2 Allah untuk menhidupkan hati2 Melayu yg mati...... ~4b4bil~

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum..cik srikandi. saya baru mengikuti blog ini dan merasa amat tertarik kerana ia kebetulan memenuhi minat dan keinginan saya untuk mengetahui lebih mendalam tentang sejarah dan peradapan Melayu. Jika tidak keberatan saya ingin mengenali cik Srikandi dengan lebih dekat dan boleh menghubungi saya di alamat e mel - muhdizhar@gmail.com.

    ReplyDelete
  8. salam, NAMA PENA-LAKSAMANA KUMBAR--sy juga salah seorang pengikut setia penulisan cik....
    bersama-sama kita HAPUSkan penipuan PENGKHIANAT bangsa!!

    ReplyDelete
  9. bagaimana sy nk masuk dlm blog mistisfile?? boleh invite sy? bagaimana caranya? tq

    Biar aku digelar GILA kerana kebenaran rahsia BANGSA dan AGAMA, dari aku digelar GILA KUASA penagkhianat bangsa agama!!!

    ReplyDelete
  10. salam...boleh cik invite sy dlm blog cik? celoteh srikandi? email sy...sapurbalebardaun@yahoo.com

    ReplyDelete
  11. slm cik... sy berminat nak follow asal usul galur ni... boleh invite sy gak? izhanjoker@Gmail.com trima kasih

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

    Sekian lama saya membaca hasil tulisan Cik Siti Srikandi dari pelbagai blog, akhirnya saya berjumpa dgn dengan karya asalnya dari dari punca asalnya..alhamdulillah.

    Sekian lama saya memendam hati untuk mencari identiti diri, keluarga dan bangsa saya (kerana ilmu yang diajarkan disekolah sangat kelakar dan mengelirukan)...apabila ditanya orang2 tua, jawapannya sangat penuh dengan misteri. Akhirnya ia berkubur dan tidak di ambil endah oleh saya sekian lama(kerana sumber yang sangat kurang dan iltizam yang sangat lemah). Alhamdulillah, Allah memberikan sinar dengan lahirnya individu2 seperti Srikandi yang diberi ilham kebijaksanaan serta sangat kental hati untuk meneliti dan mengkaji rahsia yang terpendam sekian lama. Mudah2an, pengkajian saudari Srikandi memudahcara sekalian Melayu mengenali sejarah bangsanya sendiri. Semoga Allah permudahkan segala urusan saudari dan rakan seperjuangan. Semoga Allah memberi perlindungan keimanan dan ketakwaan pada saudari dan rakan2 semua dalam mencari kebenaran dengan menyelusuri sejarah bangsa untuk mencari keredhaan Allah SWT..aamiin. Wallahu a'lam.

    Ikhlas dariku;
    Rahmat

    ReplyDelete
  13. salam cik sri...sy baru berjinak2 dalam sejarah melayu ni..mahukah cik invite saya macam yang lain2 jugak..noorsalizamatdali@gmail.com..terima kasih dehhh...

    ReplyDelete
  14. Waaaaa....
    Nak join juga,awal tahun selamber jer saya baca sekarang nak kena invite plak
    Please invite me!!!!
    I want know all about your research...
    Please please n please.
    Nak tau asal or susur jalur bangsaku yang tercinta

    ReplyDelete
  15. Harap srikandi dpt jemput saya kerana sangat minatlah saya membaca rahsia akan masyarakat dan tamadun bangsa saya.. sya juga berharap agar srikandi dpt meningkatkan usaha penyebaran ilmu ini krna ianya sgt bermaafaat.. email saya fairuz160194@gmail.com.. Terima kasih :D

    ReplyDelete
  16. Salam.. bolehkah cik serikandi undang saya dalam blog mistisfile tu?
    lady_inred94@yahoo.com
    syukran... saya benar2 ingin membacanya..

    ReplyDelete
  17. salam cik srikandi,
    saya juga amat berminat dengan tulisan cik jadi boleh jemput saya ke blog 'mistisfile' tu..
    sidefoul8@yahoo.com
    terima kasih cik

    ReplyDelete
  18. Assalam srikandi, mohon kebenaran utk saya masuk blog MF...email saya shamkarim69@gmail.com.

    ReplyDelete
  19. Assalamu Alaikum. Ci Srikandi, sy brminat hendak membaca artikel di Mistisfile, mohon invate sy dgn email, ms.saiful@gmail.com. Terimakasih.. :)

    ReplyDelete
  20. Assalammualaikum..

    Subhanallah.. Banyak lagi yang tidak terungkai. Terdetik hati ini sejak kecil lagi. Hanya mendengar kisah ceriita dari mulut ke mulut. Dari satu ke satu pembacaan. Akhir sekali smpai ke satu penemuan. Semoga Allah memberkati kita semua. Adapun hasrat ini Cik Srikandi agar dapat dikongsikan bersama demi memperkukuhkan iman agama disamping mengenal jati diri anak bangsa. Elok kiranya diperkenan utk menjadi sebahagian keluarga spt yg lain di dlm kembara mistifile ni. Azlamsyah@yahoo.com email diberi nama. Terasa terhuja & pasti gembira jika dpt mengetahui lanjut ttg artikel2 seterusnya.. Terima kasih. Jazakillahu khairan khatira

    ReplyDelete
  21. Salam srikandi...boleh invite saya tak?? Teringin nak tahu sejarah susur galur bangsa kita razifrzk92@gmail.com

    ReplyDelete
  22. assalamualaikum cik srikandi boley invite sye shafiqsalina93@gmail.com

    ReplyDelete
  23. mohon diinvite sy juga. kerna sy baru berminat untuk mengetahui lanjut tentang sejarah. dr_lucky007@ymail.com
    terima kasih cik srikandi
    newbie_nadiah

    ReplyDelete
  24. as salam,

    Srikandi, izinkan saya untuk bersama-sama melayari blog mistifile. Sangat teruja dalam memahami dan mengetahui sejarah bangsa sendiri .. semakin saya membaca penulisan srikandi, semakin mendalam saya ingin mengetahui dan mengenali..

    purplesilver53@gmail.com

    jazakallah

    ReplyDelete
  25. As Salam Srikandi.
    Saya tertarik dengan 7 lautan dan 7 selat..
    dan cucu kepada penjaga Gua Rahsia...
    srikandi cucu yg ke berapa..?
    angka 77 ini lokasi di mana ya..??

    ReplyDelete
  26. Salam sejahtera, siapa sebenarnya saudari Sri kandi?adakah salah seorang .... terdahulu? Bagaimanakah ilham dan the thruth ini diperoleh? Saya sungguh terharu...kerana di kalangan insan lain yang mengetahui pun tak sanggup untuk mengakui kebenaran kerana tamak kan harta dunia. Adakah mungkin khazanah berharga dahulu dapat diwarisi oleh yang hak?

    ReplyDelete